Att hitta rätt i arbetslivet

Ibland hamnar man i ett läge där det jobb som man har inte längre finns kvar, på grund av arbetsbrist eller annat så kan man bli uppsagd och ställd till arbetsmarknadens förfogande. Att hitta rätt i arbetslivet är inte alltid det lättaste.

Det jobbigaste man kan höra som arbetssökande är att ja, men det finns ju jobb!! Som arbetssökande så kanske man söker flera jobb i veckan och det är mycket som ska stämma för att det arbete man söker som bli det jobb som man får. Arbetsgivarna kanske hittar någon annan bland de sökande som var mer passande för just den tjänsten.

Även om man själv är framåt och jobbar får att hitta något nytt i arbetslivet så kan det behövas hjälp med detta, det finns duktiga konsulter som jobbat med så kallad outplacement länge och har den erfarenhet som du kanske behöver för att komma vidare i livet. Den hjälp du får kan trigga dig som människa att positivt börja på ny kula och hitta rätt i arbetslivet.

Det är lätt att man hamnar i ett ekorrhjul och inte tänker utanför boxen. Man har sina rutiner när man söker arbete och man har sitt CV som man anser skulle knäcka vilket företag som helst. Det kanske kan vara en idé att titta över sitt CV och anpassa det för den situation man befinner sig idag. Det kanske är några år sedan man skrev det och bara fyllt på med de senaste.

Lycka till med ditt arbetssökande och vi hoppas du lyckas hitta något som passar dig och din profession.