Behovet av digitalpress och wellpapptryck

Det finns flera, utmärkta användningsområden för digitalpress och wellpapptryck. Förpackningar är utmärkta bärare av olika sorters budskap, vilket du kanske inte funderat på innan. Dessutom är wellpapp ett starkt material som håller både för transport och i butik. Med moderna tryckmetoder kan du dessutom få snygg och tilltalande dekor.

Digitaltryck

Ska du trycka på wellpapp, så är inkjet (bläckstråle) den enda digitala metoden eftersom den är helt beröringsfri. Inkjetskrivaren skapar text och bild genom att skjuta ut små droppar av färg. Denna tryckteknik går dessutom mycket snabbare än traditionella tekniker, som kräver tryckplåtar. Det finns en uppsjö av digitala pressar, från den lilla, till industripressar som är flera meter långa. Läs mer här om olika tekniker.

Wellpapp

Som vi nämnde ovan, är wellpapp ett tacksamt material att förpacka i. Förpackningen håller för stötar och kan anpassas efter dina behov och önskemål. Du kan du få den i stort sett vilket utförande du vill – glittrig, strikt, flerfärgad, med eller utan handtag. Med ett snyggt tryck på kartongen kan du både förmedla ditt budskap och samtidigt låta din vara sticka ut i mängden. Du kan antingen designa lådan själv, eller så anlitar du en reklamfirma som hjälper dig hitta stilen.