Hitta rätt kontorslokal till företaget

Lokalen kan göra större skillnad än man först skulle tro, av flera olika anledningar. Här följer några tips på vad man bör tänka på, vare sig man är ute efter sin första kontorslokal eller bara en ny.

Läget kan vara viktigt av olika skäl

Den mest grundläggande anledningen att titta på läget är hur lätt det är för personalen att faktiskt ta sig dit. Detta är något som kommer att påverka alla företag. Närhet till saker som lokaltrafik och lunchrestauranger blir också viktigt för många. En del företag kan dock vilja välja ett lättillgängligt läge på grund av kundbesök eller närhet till olika former av infrastruktur av en eller annan anledning. Att identifiera företagets behov tidigt kan därför vara kritiskt.

Ta kontakt med fastighetsägarna

Att bara kolla runt på nätet kan självfallet ge en mängd användbar information. Men för att verkligen komma vidare i sitt beslut är det bäst att kontakta fastighetsägarna och låta dem berätta om möjligheterna att driva en verksamhet i deras lokaler och vilken support de kan erbjuda. Fastighetsbolag som  Kraftstaden har varit väldigt framåtsträvande när det kommer till att sätta sina hyresgäster först och det är precis den attityden man som företagare vill att sin hyresvärd ska ta när det kommer till förvaltningen av sin kontorslokal.

Utrymme för tillväxt

En lokal bör även ha utrymme för tillväxt och inte bara vara rätt lokal just nu. Hur mycket större lokalen bör vara kan skilja sig stort från företag till företag och är något man själv måste komma fram till. För ett nystartat företag med en obeprövad affärsstrategi kan det nog vara mer riskabelt att skaffa något allt för stort från början. Men för ett stadigt växande företag med många år bakom sig är det smart att satsa på mer extrautrymme. Att behöva byta från en lokal till en annan är i regel något man helst vill slippa göra allt för ofta också.