Hur syns ditt företag på nätet? – Läs ”Guldläge på nätet”

I stort sett alla företag behöver någon slags marknadsföring. Att synas och att göra sig sedd. En av de vägarna är att satsa på att synas högt vid Googlesökning. Att ligga högt upp i sökresultat innebär att man får betydligt fler besökare per dag och därmed betydligt fler som kan bli kunder. Men hur kommer man dit? Måste man anlita ett stort och dyrt SEO-bolag eller går det att arbeta på egen hand?

Boken ”Guldläge på nätet” är den enda boken (än så länge) på svenska som tar upp vad SEO är och vad man som webbplatsägare relativt enkelt kan göra själv för att synas bättre bland sökresultaten. Boken är skriven av Magnus Bråth samt Michael Wahlgren vilka är två mycket stora och etablerade profiler inom denna bransch. De vet vad de talar om men lyckas ändå skriva ner det på ett enkelt och pedagogiskt sätt så alla kan förstå. Genom att blanda exempel, bilder och förklaringar kan även den som aldrig hört talas om SEO ta sig igenom boken och påbörja sin väg upp mot toppen.

Självklart innebär det inte att man per automatik kommer komma etta på Google bara för att man läser boken men det är inte heller tanken med boken. Här lär man istället ut grunderna att stå på. En grund som man sedan ska bygga vidare på för att bli bättre, bättre och klättra uppåt.

En klar rekommendation till de som vill lära sig grundläggande SEO och se hur sitt företag syns bättre på internet.