Öka säkerheten i kontor och lokaler

En säker arbetsplats är till allas fördel. Det finns dock många arbetsplatser i form av kontor och liknande lokaler som helt klart kan förbättra eller eller flera delar av säkerheten. Här följer några av de viktigaste områdena.

Låsen

Inget lås är perfekt, men många av de lås man hittar in till och i kontor idag är långt från optimala. Genom att uppgradera låsen och anpassa dem efter företagets behov kan man ta ett stort steg mot bättre säkerhet på arbetsplatsen. Och det behöver inte bara vara lås med nyckel. Ett bra kodlås kan vara ett bättre alternativ beroende på placeringen och omständigheterna. Exempelvis ett som kan programmeras med två olika koder och möjligheten att bestämma vilka tider de fungerar har stor flexibilitet i anpassningen av kontoret.

Larm

Att ha något form av larm som kan gå igång vid inbrott kan inte bara vara avskräckande för inbrottstjuvar utan ökar drastiskt chansen att tjuven inte ens hinner fly. Försäkringsbolag kan dessutom kräva att det finns något typ av larm för att försäkringen ska gälla vid exempelvis stöld. Att välja rätt sorts larm betyder att man inte får det skydd man behöver och inte betalar onödigt mycket pengar för detta skydd.

Kameraövervakning

Att installera en övervakningskamera kan också vara väldigt avskräckande när de placerats korrekt. Överväger man att göra detta är det dock viktigt att vara medveten om vad som gäller om man inte vill riskera höga böter. Ett stort ansvar ligger på den som ansvarar över systemet att se till att alla regler och bestämmelser kring kameraövervakning är lagligt. Se till att välja ett system som ger snabb och enkel åtkomst till inspelat material för bästa möjliga resultat.