Ta lärdom av andra

Det finns företag och så finns det företag som kanske imponerar lite mer än andra. Som företagare så sneglar vi gärna på hur andra företag arbetar och hur de lyckas. Att ta lärdom av andra och hur det lyckas med sina företag är en smart lösning för många företagare.

Det finns många äldre företagare som fungerar som mentorer för det yngre gardet inom företagande. Att få lära sig av de som varit med länge och kunna applicera detta i sitt eget företagande är viktigt för att man ska kunna växa och bygga sitt företag framgångsrikt. Företag som varit med länge är Komatsu Forest, redan 1961 så började den resan som skulle bli en av världens största tillverkare av skogsmaskiner.

Sverige har alltid varit en nation med stark tradition inom skogsnäringen och egentligen så är det inte så konstigt att en av världens bäst utvecklade skogsmaskiner kommer från norra delarna av Sverige, närmare bestämt Umeå. Att läsa om hur det hela började på deras sajt är imponerande och hur man under årens lopp har utvecklat både företag och den produkt man utvecklar.

Nu kanske inte alla kan och ska bli skogsmaskintillverkare men att ta lärdom från hur man har arbetat från mitten på 1900-talet och idag fortfarande har ett driv att utveckla och tillverka maskiner i världsklass kan inspirera andra företagare att arbeta med sina innovationer och att växa både som personer men framförallt som företag.

Om du som företagare har intresse av mentorskap så kan du få hjälp via Almi att ansöka om att delta i ett mentorskapsprogram. Detta kan verkligen hjälpa dig att med både dig och ditt företags behov. Du får bolla idéer med din mentor och som kan hjälpa dig att både växa som företagsledare och växa som företag.